söndag 27 oktober 2013

Marianne-kaka

Fortsättning på Läxklubbens bakkväll.

Receptet till denna godsak bongade vi ursprungligen här, denna gång måste jag också erkänna att vi följde receptet rätt så ordagrant, inga justeringar här inte.

Ingredienser:
150 g mörk choklad
150 g smör
2 ½ dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 dl mandelmjöl
1 påse (150 g) Marianne Crush

Smält smöret. Tillsätt chokladen, blanda tills även den har smultit. Gör detta på låg värme.

Vispa sockret, vaniljsockret och äggen, tills blandningen är vit och pösig.

Bra vispat Jenni!
 Tillsätt chokladblandningen i smeten.

Blanda försiktigt, så inte luften går ur smeten.
Tillsätt potatis- och mandelmjölet, blanda jämnt och fint. Tillsätt även Marianne Crushet.

Häll smeten i en form med löstagbart botten, som du på förhand satt bakplåtspapper i.

Så det går undan!
Grädda i 180 grader i 35 minuter.

Färdiggräddat
 Vår kaka blev tyvärr inget estetiskt underverk, men supergod var den!

Servera glass till kakan! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar